duminică, iulie 31, 2011

hummus sau pasta de naut



Ingrediente:
2 pumni de naut
zeama de la o lamie
3-4 catei de usturoi
o ceasca ulei de masline
sare

Mod de pregatire:
Pun de cu seara 2 pumni de naut in apa rece. Dimineata la trezire, schimb apa. O mai las pana pe la pranz, si schimb din nou apa. Mai sta in apa ceva timp, apoi spal bine nautul si il pun la fiert (eu il fierb in oala sub presiune si fierbe relativ repede, avand in vedere ca a stat si la inmuiat). Apa in care fierbe nautul trebuie sa fie multisoara, pentru a nu se completa cu apa rece (riscam sa nu fiarba bine). Cand a fiert, mai fierbem pana scade apa, insa nu de tot...sa mai avem 1-2 cani, caci ne folosim de ea.
Dupa ce a fiert nautul, punem in blender nautul, uleiul de masline, zeama de lamaie, sare, usturoiul si putina apa de la naut. Dam la blender si mai completam cu putin apa pana nautul devine o pasta fina, insa nu sa curga.

Se aseaza pe farfurie/castron (fiecare dupa imaginatie) si se poate decora fie cu boia de ardei iute, fie cu patrunjel tocat marunt...eu de data asta l-am decorat cu marar (sunt fan marar). La servit se mai adauga putin ulei de masline (nu obligatoriu, cine doreste)



Pofta mare!

luni, iulie 11, 2011

turta de cartofi

De obicei lunea gatesc ceva simplu si rapid. Astazi, fiind luni, nu m-am abatut de la regul (desi se mai intampla cateodata dar nu astazi). Asa ca am facut o...
Turta de cartofi
Ingrediente:
5 cartofi medii
2 triunghiuri de branza topita
putina mozzarella
1 ou
marar
sare si condimente
unt

Se spala cartofii si se fierb in coaja in apa cu sare. Cand sunt fierti se curata de coaja, se zdrobesc ca pentru piure, se adauga triunghiurile de branza topita, se rade putina branza mozzarella, se adauga sarea si condimentele (sau delikat), oul si un cubulet mic de unt. Se amesteca bine toate acestea. Compozitia se pune intr-o tava/forma unsa cu unt, se mai rade deasupra putina mozzarella si se pune la cuptor pentru 10-12 minute, sau pana capata ca putina crusta.
Este delicioasa. Noi am avut langa ea carnaciori la cuptor si o salata de varza rosie cu morcov si rosii.

Pofta buna!