sâmbătă, august 13, 2011

orez

Ingrediente:
orez cu bob lung (basmati, sau orez galben de care folosesc eu)
cartofi
unt
sare
Se pune orezul spalat bine, in apa cu sare (cam 1-1/2 linguri de sare) pentru minim 3-4 ore.
Se pune la fiert, dupa ce s-a aruncat apa cu sarea, in apa proaspata, si se fierbe pana ce bobul se inmoaie putin insa nu de tot. Se scurge de apa si se spala in jet de apa (astfel se indeparteaza surplusul de sare)
In oala speciala de orez sau intr-o oala se pune unt, si se pune la foc sa se topeasca untul. Intre timp, cartofii curatati si spalati se feliaza in felii groase de aproximativ 2-3 mm si se adauga pe fundul cratitii, pana ce aceasta este acoperita in totalitate de cartofi. Se pune capacul si se lasa sa prinda o culoare aurie cartofii. Se adauga orezul si se mai pun cateva cubulete de unt deasupra, se pune capacul invelit intr-un prosop curat (daca se pregateste in oala speciala de orez, capacul nu mai trebuie invelit). se lasa la foc micut aproximativ 20 de minute.

Pofta buna!

Niciun comentariu: