marți, decembrie 28, 2010

de sarbatori...

... am reinvatat sa astept, am redescoperit rabdarea. Acum 8 luni am pornit intr-o noua calatorie, o calatorie frumoasa si unica, o calatorie din care am invatat multe despre mine si despre cei din jurul meu, care mi-a adus noi oameni aproape, care mi-a deschis usi care pareau inchise... Am vrut sa grabesc sfarsitul ei si inceputul unei alte calatorii, insa am fost "avetizata".Aveam planuri mari pentru aceste sarbatori: sa gatesc feluri multe si diverse, sa umplu masa cu gustari delicioase si sa ne incantam cu dulciuri care mai de care... Totul a ramas acolo undeva intre intentia mea si neimplinirea reala, deoarece am fost  mai mult aruncatain sarbatoare - netraita asa cum m-as fi asteptat, desigur, ci calm, bland, linistit, fara niciun fel de bunatati, ci doar cu ceea ce pregatim in mod normal. Am petrecut Craciunul in pat, invatand sa astept, din nou, redescoperind rabdarea.
M-am tot intrebat zilele acestea de ce am mereu tendinta de a ma grabi, de a repezi, de a face EU ca lucruile sa se intample, cand mult, mult mai simplu si mai natural este sa le las sa vina catre mine si cand sunt langa mine doar sa le apuc...
Invat si reinvat lectia rabdarii. Si de fiecare data imi promit ca de data aceasta va fi ultima data cand voi "recapitula". Asa zic si acum...si sper sa fie adevarat!
Sarbatori fericite si binecuvantate!

2 comentarii:

roxana spunea...

Cred ca tendinta de a ne grabi vine din faptul ca suntem invatati sa nu pierdem timpul. Si ca, daca nu facem cat mai multe intr-o zi, intr-un an, intr-o viata... traim degeaba.
Da, si eu cred ca avem de invatat lectia rabdarii... caci infinit mai importanta este calitatea si nu cantitatea vietii noastre. A ne propune cat mai multe tinte de atins, inseamna a trai in viitor si, deci, in imaginar, ratand (aproape) cu desavarsire prezentul!

Sanatate multa va doresc amandurora, iar tie... rabdare, incredere si liniste! Asculta ce se intampla cu tine si in tine, inchide ochii, lasa timpul sa treaca... Cu siguranta va fi bine!
Te imbratisez cu tot dragul!

calatorprinlume spunea...

Si eu te imbratisez cu mult drag, Roxana. Si la fel ca si tine cred ca am invatat sa nu am rabdare...dar cum orice invat are si dezvat :P, sa speram ca mi-o voi insusi odata pentru totdeauna aceasta lectie.

Mersi d egandurile bune, ti le retransmit si astept numai vesti bune!