Nascuta intr-un mic oras depresiune muntoasa din Romania...de mica am visat sa calatoresc prin lume, sa cunosc noi oameni si noi locuri...sa simt ca fac parte din toata lumea asta si nu doar din coltisorul mic in care am aparut...Vis neimplinit pana la varsta de 25 de ani...apoi un an pauza...si, ca prin minune, drumul mi-a fost deschis incepand cu a 27-a trecere prin existenta...si sper sa ramana deschis in continuare!
duminică, iulie 31, 2011
hummus sau pasta de naut
Ingrediente:
2 pumni de naut
zeama de la o lamie
3-4 catei de usturoi
o ceasca ulei de masline
sare
Mod de pregatire:
Pun de cu seara 2 pumni de naut in apa rece. Dimineata la trezire, schimb apa. O mai las pana pe la pranz, si schimb din nou apa. Mai sta in apa ceva timp, apoi spal bine nautul si il pun la fiert (eu il fierb in oala sub presiune si fierbe relativ repede, avand in vedere ca a stat si la inmuiat). Apa in care fierbe nautul trebuie sa fie multisoara, pentru a nu se completa cu apa rece (riscam sa nu fiarba bine). Cand a fiert, mai fierbem pana scade apa, insa nu de tot...sa mai avem 1-2 cani, caci ne folosim de ea.
Dupa ce a fiert nautul, punem in blender nautul, uleiul de masline, zeama de lamaie, sare, usturoiul si putina apa de la naut. Dam la blender si mai completam cu putin apa pana nautul devine o pasta fina, insa nu sa curga.
Se aseaza pe farfurie/castron (fiecare dupa imaginatie) si se poate decora fie cu boia de ardei iute, fie cu patrunjel tocat marunt...eu de data asta l-am decorat cu marar (sunt fan marar). La servit se mai adauga putin ulei de masline (nu obligatoriu, cine doreste)
Pofta mare!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
2 comentarii:
Imi place reteta ta, simpla, fara multe detalii. Sunt convinsa ca e gustoasa.
Irina, multumesc de vizita. Este gustoasa intr-adevar. Si noua ne place asa simpla (fara alte condimente sau fara pasta de susan, care dupa parerea mea, o face mai gretoasa putin).
Daca o incerci cred ca va va placea...si desi pare ca necesita timp mult, se face relativ repejor...doar nautul sa fiarba :)
Trimiteți un comentariu