duminică, iulie 31, 2011

hummus sau pasta de naut



Ingrediente:
2 pumni de naut
zeama de la o lamie
3-4 catei de usturoi
o ceasca ulei de masline
sare

Mod de pregatire:
Pun de cu seara 2 pumni de naut in apa rece. Dimineata la trezire, schimb apa. O mai las pana pe la pranz, si schimb din nou apa. Mai sta in apa ceva timp, apoi spal bine nautul si il pun la fiert (eu il fierb in oala sub presiune si fierbe relativ repede, avand in vedere ca a stat si la inmuiat). Apa in care fierbe nautul trebuie sa fie multisoara, pentru a nu se completa cu apa rece (riscam sa nu fiarba bine). Cand a fiert, mai fierbem pana scade apa, insa nu de tot...sa mai avem 1-2 cani, caci ne folosim de ea.
Dupa ce a fiert nautul, punem in blender nautul, uleiul de masline, zeama de lamaie, sare, usturoiul si putina apa de la naut. Dam la blender si mai completam cu putin apa pana nautul devine o pasta fina, insa nu sa curga.

Se aseaza pe farfurie/castron (fiecare dupa imaginatie) si se poate decora fie cu boia de ardei iute, fie cu patrunjel tocat marunt...eu de data asta l-am decorat cu marar (sunt fan marar). La servit se mai adauga putin ulei de masline (nu obligatoriu, cine doreste)



Pofta mare!

2 comentarii:

Irina spunea...

Imi place reteta ta, simpla, fara multe detalii. Sunt convinsa ca e gustoasa.

calatorprinlume spunea...

Irina, multumesc de vizita. Este gustoasa intr-adevar. Si noua ne place asa simpla (fara alte condimente sau fara pasta de susan, care dupa parerea mea, o face mai gretoasa putin).

Daca o incerci cred ca va va placea...si desi pare ca necesita timp mult, se face relativ repejor...doar nautul sa fiarba :)