marți, iulie 20, 2010

salata de fasole verde

Cand ti-e pofta de ceva bun, usor si sanatos si nu prea ai chef sa stai prin bucatarie prea mult timp, it propun sa faci repede o salata de fasole verde.
Ingrediente:
fasole verde (dupa pofta...stomacului)
sare, piper
marar si patrunjel
1-2 linguri de maioneza (depnde si de cantitatea de fasole, evident)
1-2 catei de usturoi pisati (optional si dupa placerile culinare ale infometatilor)

Se curata fasolea, se spala si se pune la fiert in apa cu sare (dupa gust, se poate fierbe foarte bine, sau mai putin bine, "al dente" cum spun confrantii nostri italieni). Dupa ce s-a fiert, se scurge de apa foarte bine - daca pofta e prea mare, poate fi uscata intr-un prosop curat, pentru a pierde orice picatura de apa. Cand este uscata bine, se rastoarna intr-un castron, se adauga maioneza, piperul si sare (daca mai este nevoie), usturoiul pisat (pentru cei care il prefera), maraul si patrunjelul tocate. Se amesteca bine, se lasa la rece si se serveste.

Pofta mare!

2 comentarii:

Anonim spunea...

de-asta fac maineee, CU HOMAAAAR!!! Mua-ha-haaa!!! ;))

calatorprinlume spunea...

unde e homarul? il mancasi?