joi, septembrie 02, 2010

de suflet pentru...gust

"Diamantul e in carbune, aurul in foc. Dar cum sa-l scoti de-acolo? Magistrii afirma ca exista anumite nume femeiesti care au farmec atat de dulce si de misterios, incat e de ajuns sa le rostesti in timpul operatiei...Sa citim ce spune Manu:"Acolo unde femeile sunt onorate, divinitatile sunt vesele, iar acolo unde sunt dispretuite, zadarnic te mai rogi lui Dumnezeu. Gura unei femei e intotdeauna neprihanita; e ca o apa curgatoare, o raza de soare. Numele unei femei trebuie sa fie placut, dulce, imaterial, sa se termine cu vocale lungi si sa se asemene cuvintelor de binecuvantare." Da, inteleptul are dreptate; intr-adevar, Maria, Sofia, Esmeral...(...)"
Notre-Dame de Paris, Victor Hugo, Biblioteca Adevarul, 2008

Stiu, nu are nicio legatura acest pasaj cu checul cu capucino facut de mine zilele trecute. Insa asa cum un chec delicios hraneste o burtica pofticioasa, o carte frumoasa hraneste un spirit nesatios :). Acum sa trecem la ingrediente:
2 oua
100 gr de zahar
1 iaurt mic (eu am pus de vanilie)
100 gr de unt topit, caldut
2 pliculete zahar vanilinat
200 gr de faina
1 lingura capucino (din acela praf de la plic sau d ela cutie, al meu a fost fara arome, insa e ok si cu arome)
1 pliculet praf de copt

Se bat foarte bine cele 2 oua, se adauga zaharul si zaharul vanilinat si se mixeaza iar, se adauga iaurtul plus untul caldut si se amesteca incet pana se omogenizeaza compozitia. Se amesteca faina cu prafuld e copt si cu capucino si se adauga compozitiei.
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Se tapeteaza o forma cu hartie de copt sau cu ulei si faian (eu am ales varianta a doua) si se da la cuptor pentru aprox. 40 d eminute. Se incearca cu o scobitoare sa se vada daca este facut.

  alaturi de un capucino cu lapte - mai mult lapte ce-i drept :D


 produsul final


 Pofta mare!

2 comentarii:

roxana spunea...

Mie nu-mi place capuccino defel, insa nu m-am gandit niciodata sa-l pun intr-un chec. Cred ca iese bun, poate ca incerc si eu o data!

Te pup, ai grija de voi!! :-)

PS Imi place noul fond al blogului, e mai senin si mai simplu asa.

calatorprinlume spunea...

Sa stii ca a iesit tare bun. Nici eu nu ma dau in vant, acum in loc sa beau cafea am mai facut cate un capucino e mai putin tare, cred :D.

Da si mie imi place noul fond si ma si binedispune :).

Si eu te pup si voi aveti grija de voi!