vineri, septembrie 24, 2010

zalouk

Seamana atatd e bine cu zacusca noastra, nu doar la infatisare, ci si la gust. Se serveste ca atare, pe paine, rece...sau, insotind un peste -la grata sau la cuptor - pui, linte, naut etc.

Ingrediente:
3 vinete
3 ardei rosii
3-4 rosii
jumatate de suc de lamaie
cateva fire de patrunjel si coriandru (eu nu am pus coriandru)
4-5 catei de usturoi
ulei de masline
sare, cumin, curcuma, boia de ardei dulce

Se coc ardeii si vinetele, se curata de coaja si si toaca - nu asa de marunt ca pentru salata de vinete, ci sa ramana totusi bucatele micute.
Rosiile se curata de coaja si se taie bucati mici, se pun intr-o oala si se pun pe foc. Se adauga putin ulei de masline, sare, cumin, zeama de la jumatate de lamie, curcuma, boia de ardei dulce, usturoiul pisat ca pentru mujdei, patrunjelul si coriandrul tocate marunt.
Cand se face un sos destul de grosut, se adauga ardeii si vinetele, se mai lasa cateva minute si apoi se ia de foc.

Este o mancare/salata specific marocana. Dupa cum am spus se poate servi calda, insotind diverse alte feluri sau ca o tocanita, ori rece ca o salata. Este foarte gustoasa.

Pofta mare!

2 comentarii:

Irina spunea...

Cred ca e foarte gustoasa! Multumesc pentru reteta!

calatorprinlume spunea...

Este intr-adevar foarte buna. Cu multa placere Irina! Sper ca esti mai bine acum si ca problemele s-au rezolvat!