sâmbătă, octombrie 17, 2009

racoare...culinara

Azi am avut pofta de ceva dulce si ... racoros in acelasi timp. Asa ca m-am apucat sa prepar o altfel de ... prajitura Hawai. Am facut aceasta prajitura acum cateva luni bune prima data, si am gasit-o postata pe blogul lui Edith Frincu (edithfrincu.blogspot.com - pentru reteta originala), insa asa cum imi este bunul obicei, mai adaug, mai scot cate ceva, pana iese ceva aproape de original, insa cu ceva...nuante personale.
Dupa bunu-mi obicei, iata ce a iesit:

Prajitura Hawai cu rodie

Ingrediente:
2 rodii, 150 gr unt, 150 gr zahar, 1 praf de sare, 2 oua, 250 gr faina, 50 gr nuca de cocos (cateodata eu pun si mai multa), 1 praf de copt, 4 linguri zeama de lamaie amestecata cu zeama de portocale

Preparare:
Se curata rodiile si se separa bobita cu bobita, ca in imagine:

Untul, la temperatura camerei, impreuna cu zaharul, praful de sare si ouale, se mixeaza bine pana cand se topeste zaharul.
Faina, impreuna cu nuca de cocos si cu praful de copt se incorporeaza in amestecul de unt. Va arata un pic mai tare coca care se formeaza, ca in imaginea de desubt:
La sfarsit se adauga zeama de lamaie si portocale, impreuna cu fructele.
Aluatul se toarna in forma unsa si tapetata cu faina (si se niveleaza sa arate frumos si egal)Aliniere în centruAliniere în centru
Se lasa la cuptorul preincalzit, la 200 de grade, timp de 50-60 de minute. Se incearca cu o scobitoare sa se vada daca prajitura este facuta.
Iata si cum arata produsul final.


Pofta mare!

2 comentarii:

INCERTITUDINI spunea...

Ce ai tu aici este opera de arta!! Imi dau seama ce gust trebuie sa aiba!!
O seara placuta!!

calatorprinlume spunea...

Multumesc mult!

Da, eu asa zic, ca este foarte gustoasa prajitura! Merita incercata, desi stiu ca in Romania rodiile se gasesc mai greu, si sunt si foarte scumpe, si atunci...cand le luam, prefeam sa le savuram in stare pura.
O zi placuta!