vineri, octombrie 30, 2009

despre ce este vorba?

Despre ce este vorba? Avem tot ce ne trebuie, mai mult decat poate ca ne-am imaginat, de-a lungul istoriei, ca vom putea indeplini. Insa despre ce este vorba? De ce, in mod paradoxal, simtitm ca nu avem nimic? De ce simtim ca ne trebuie mai mult, si tot mai mult, si cu cat acumulam simtim ca avem din ce in ce mai putin? Care sa fie raspunsul? Care sa fie intrebarea corecta, pentru a ne afla raspunsul adevarat, real?
Oare acumulam din ce in ce mai multe lucruri de care, efectiv, nu avem nevoie? Oare aceasta sa fie motivul pentru care simtim ca avem din ce in ce mai putine? Ne ingropam spatiul personal, interior, de lucruri fara valoare, fara importanta, si astfel, ne simtim amenintati? Oare de ce avem nevoie ca sa ne simtim impliniti?
Cred ca raspunsul este personal, insa mai cred, si ca exista niste granite universale pentru acest raspuns. Si mai cred ca doar atunci cand oferim, ne simtim cu adevarat impliniti. Atunci cand oferim, din toata inima, ceea ce avem de oferit, atunci simtim o crestere in interiorul nostru, o pace si o buna-dispozitie.
Observ o tendinta, la nivel mondial, deja, in care oamenii simt nevoia sa beneficieze de cat mai putine lucruri materiale si sa se indrepte catre spiritualitate, catre natura, catre origini. Zic mondial, pentru ca am observat (prin intermediul internetului si al apropiatilor) ca oameni din toate colturile lumii simt nevoia de aceasta reintoarcere. Nu stiu cat de mare este fenomenul in sine, insa imi ridica semne de intrebare cu privire la societatea prezenta, la valorile nou-create...imi induce un sentiment de nesiguranta.
Despre ce este vorba si care este raspunsul? Tare mi-ar placea sa il aflu, tare mi-ar placea sa aflu raspunsurile fiecaruia...pentru ca nu cred ca suntem atat de diferiti pe cat ne credem, pentru ca observ cam aceleasi nemultumiri la majoritatea, aceleasi angoase si aceleasi anxietati.
Imi puteti spune despre ce este vorba? Si care va este raspunsul?

4 comentarii:

Anonim spunea...

Foarte frumos ai scris. Si adevarat. Bravo!

calatorprinlume spunea...

Multumesc! Sunt doar ganduri si framantari interioare...si mai sunt inca multe altele. Insa atata timp cat ne intrebam, mai exista o speranta, nu?
Seara buna!

Anonim spunea...

Hmmm... Interesant topic!
Ce-as putea spune... Nu stiu daca ne dorim mai mult... Sau daca valorile pur si simplu se rastoarna! Intoarcere la natura, la origini si la spiritualitate... poate! Dar nu stiu daca majoritatea reactioneaza astfel fata de minoritatea care adera la valorile rasturnate sau viceversa!?
Un lucru este cert din punctul meu de vedere: valorile se rastoarna si lumea o ia razna!!!

calatorprinlume spunea...

Oana, ca mare dreptate ai. Azi vorbeam cu sora mea pe aceasta tema, si mi-a trecut la un momentat dat prin gand ca doar un cataclism de marime mondiala poate curata ceea ce exista azi. Exact asa cum dupa dezastre naturale pamantul este mai viu si mai frumos, cred ca numai ceva care sa ne zdruncine adanc si in totalitatea noastra, ne-ar putea face mai frumosi.