marți, noiembrie 10, 2009

fericire


Vorbeam astazi cu o prietena si dintr-una intr-alta am ajuns la un subiect care ma bantuie de ceva timp. Vorbeam despre fericire, despre relatii...despre... Si ii spuneam ca eu cred ca daca fiecare incercam sa fim putin mai fericiti (fara a depinde de altcineva ca sa ne faca fericiti), ii putem face pe cei de langa noi mai fericiti prin simplul fapt ca ceva in noi se schimba, vibreaza si ajunge sa ii atinga pe cei din jurul nostru.Si ma gandeam la a fi fericiti pentru ca existam, pentru ca iubim, pt ca avem de oferit...sa incercam pornind de aici...si totul va fi mai altfel, cred eu... La a fi mai fericit pentru ca am vazut o floare, un copac sau o gaza, pentru ca am vazut un zambet pe o fata necunoscuta... La a fi fericit pentru ca cei din jurul nostru sunt fericiti...Balanta lumii se va inclina mereu, va capata greutate in partea binelui(in general). Este adevarat, totodata, ca este greu de realizat intr-o societate atat de involburata ca cea in care ne conducem existentele...Insa nu si imposibil!
Si mai cred ca cea mai frumoasa fericire si mai pura este atunci cand avem de oferit, fara a astepta ceva in schimb. Daruind, oferind, ne inaltam spiritual pe culmi pe care altfel, cu greu, sau chiar deloc nu putem ajunge.
Insa intotdeauna daruind din suflet, pentru suflet.

2 comentarii:

shalala spunea...

cand mai citesc la tine din cand in cand, am senzatia ca citesc paginile de jurnal ale unui copil plin de incredere si bucurie. imi dau deci seama ca ai fost norocoasa ca ai reusit sa pastrezi multe din partile frumoase pe care majoritatea le pierde pe parcurs.
insa asta nu inseamna ca si ceilalti de care vorbesti tu aici au fost la fel de norocosi ca tine..si deci nici nu li se aplica parerile tale insorite despre viata. si uneori le este chiar imposibil sa fie asa cum zici tu, tocmai pt ca nu numai unii dintre ei nu au avut o soarta privilegiata, ci chiar au avut multe si nemeritate obstacole pe drum.

asta e o tendinta generala cand ti-e bine sa crezi ca binele e la indemana oricui. adevarul insa e altul si nu se incadreaza la vreun punct de vedere optimist sau pesimist.

calatorprinlume spunea...

buna shalala!
sunt intru totul de acord ca suntem diferiti, in gandire, simtire, traire, comportare, filosofie de viata etc, insa totodata, ceva in fiecare dintre noi este asemanator. sunt de acord ca avem experiente de viata diferite, care ne marcheaza si care ne impresioneaza in mod diferit...
Am in mine copilul dintotdeauna...l-am pierdut la un moment dat, m-a durut si m-a debusolat pierderea lu...insa l-am regasit, nu fara efort si fara suferinte...
iti doresc numai clipe luminate.