duminică, februarie 14, 2010

de duminica

Duminica racoroasa. Cerul imbufnat nu vrea deloc sa ne zambeasca. Este destul de rece...am inchis usa, poate ca aerul racoros nu va mai avea curajul sa ne deranjeze. Nu am mai vazut soarele parca de o eternitate. Ce mult mi-l doresc cand nu este si ce mult vreau sa se ascunda cand sta prea mult langa mine...eterrnul razboi intre a vrea si a nu vrea, intre ceea ce este si ceea ce se vrea sa fie...
Nu am chef de nimic aproape...nici macar de stat in pat, de vizionat filme sau...mai stiu eu ce altceva...Am chef de soare, de lumina, de zumzet de pasarele, de Oscar tolanit lenes in graul verde...

Omleta
Ingrediente:
1 cartof
2-3 fire de ceapa verde
2-3 catei de usturoi
1 ardei gras rosu/capia (merge si cu verde, insa mie imi place mai mult gustul celui rosu, si da mai bine si la aspect)
2 rosii
2oua
sare, piper, marar si patrunjel

Preparare:
Se taie cartoful in cuburi foarte mici. Se pune in tigaie putin ulei, iar cand acesta se incinge se adauga cartofii. Se acopera cu un capac si se lasa sa se prajeasca. Cand cartofii sunt prajiti, se adauga ceapa si usturoiul tocate marunt. Se lasa sa se prajeasca si acestea (fara a se arde, insa). Se adauga ardeiul tocat marunt si rosiile taiate marunt(pot fi lasate cu coaja, sau decojite initial - eu le las coaja pentru ca este sanatoasa). Se pune capacul si se lasa pana cand rosiile se inmoaie bine de tot. Se adauga sare, piper si ouale, amestecand bine ingredientele cu ouale.
La sfarsit, cand sunt si ouale gata, se adauga putin marar si patrunjel tocat.
Este foarte buna si satioasa si merge de minune cu un pahar de lapte batut :).

Pofta mare!

2 comentarii:

SineU spunea...

Hmmm, cred ca ar fi mers si putin cascaval sau branzica uscata. Si ceva afumatura!!!
Yaaaamiii!!!

calatorprinlume spunea...

Da, ar fi mers. De altfel cred ca se poate adauga ingrediente dupa gust, si se pot scoate din cele care nu sunt preferate de cine vrea sa incerce. Cred ca este la libera imaginatie a viitorului degustator :).

Pupici!