sâmbătă, februarie 13, 2010

sanatate intr-un bol

Azi am facut o salata de varza. Simpla, insa pe cat de simpla, pe atat de gustoasa. Pot spune ca este salata mea preferata. De unde sa mai punem si calitatile curative ale verzei: bogata in vitamina C, cu putine calorii si avand un efect antioxidant, cu un important aport de magneziu, calciu si potasiu si alte minerale, este un excelent factor de intarire a imunitatii. De asemenea poate fi folosita in tratatrea infectiilor respiratorii (sub forma de salata cruda), in tratarea arsurilor de gravitate mica si medie si in tratarea ranilor care se vindeca greu (spalarea cu suc de varza si aplicarea de comprese cu suc de varza), in cazuri de eczeme infectioase si infectii fungice, entorse si luxatii, dureri reumatice (prin aplicarea de comprese de foi de varza zdrobite). De asemenea varza faciliteaza tranzitul intestinal, combate constipatia si mareste diureza, fiind denumita si "matura intestinelor". Este indicata si in curele de slabire, avand in vedere putinele sale calorii si efectul pozitiv in digestie.


Salata de varza
Ingrediente:

1 varza mai mica sau 1/2 de varza mai mare
sare, piper
marar (tocat marunt) prospat (ideal)/uscat
ulei de masline (sau de floarea soarelui)
otet
Preparare:
Se toaca varza cat mai marunt (sa fie tocata cu mana), se adauga sare si piper, mararul tocat, se uda cu putin ulei de masline (sau de floarea soarelui) si se adauga o picatura doua de otet. Se amesteca bine si se serveste langa friptura, cartofi prajiti sau nature etc.



Niciun comentariu: