vineri, februarie 05, 2010

placere de...gurmand2

In aceeasi zi cu pricina, vizionarea filmului Julie&Julia, nu am avut stare, si cumva, parca manata de la spate de poveste, nu am stat locului. Asa ca, avand in minte de cateva zile niste fursecuri "adulmecate" pe blogul lui Edith, am trecut la treaba.

Mingi de cocos

Ingrediente:
1 ou


1 galbenus
1 lingura apa(eu am pus lapte)
120 ml ulei
120 gr zahar
1/2 lingurita praf de copt
esenta vanilie
300 gr faina

1 borcanel de gem de caise (eu am pus lapte)
150-200 gr fulgi nuca de cocos
Preparare:
1.Se amesteca ouale cu lingura de apa/laptele (in cazul meu), se adauga zaharul si 2-3 picaturi de exenta de vanilie si se mixeaza foarte bine. Se adauga uleiul in timp ce mixam si continuam sa amestecam foarte bine.
2. Adaugam faina amestecata cu praful de copt. Aluatul obtinut va fi elastic si maleabil. Din aluat se formeaza bilute de aproximativ 3 cm diametru si se aseaza la distanta pe hartia de copt/folia de aluminiu unsa cu ulei/unt.
3. Le coacem la cuptorul preincalzit la 170-180 de grade, aproximativ 5-10 min, in functie de cuptor. Furescurile trebuie sa fie palide si putin crapate.
4. Se lasa sa se raceasca bine. Pentru finisare, eu am pus lapte intr-un castronel, am inmuiat putin fiecare fursec in lapte si ulterior il rostogoleam prin nuca de cocos. Nuca ramane, intrucat se umezeste se inmoaie si nu se dezlipeste de pe fursesc. (am preferat aceasta varianta, pentru ca sa nu fie prea dulci fursecurile) Varianta originala - se incalzeste putin gemul, iar fursecurile se dau prin gem si apoi prin cocos.
5. Se servesc dupa cateva ore, cand se vor inmuia.
Pofta buna!

2 comentarii:

Anonim spunea...

Daca mai vad mancare in fata ochilor pe blogul tau... voi mai pune 2 kg/ reteta postata!!! Have mercy!!! :))

calatorprinlume spunea...

:((. Scuze....am sa incerc sa ma abtin o perioada

Pup! :))))